RÈQUIEM del grup de teatre de l'Ateneu Candela

Grup de teatre de l’Ateneu Candela

El projecte neix l’any 2004 amb la intenció de realitzar teatre social. Més tard, a l’abril del 2005, a partir de la lluita portada a terme pels “sense papers” de Terrassa s’inicia una segona etapa que ens ha portat a diferents espais, barris, escoles i centres cívics de Terrassa i rodalies. Un dels nostres objectius principals és fer que la gent a traves del teatre reflexioni sobre el món on viu, per això la temàtica de les nostres obres és de caire social i reivindicatiu. Tractem temes com la immigració, l’exclusió i les desigualtats socials o la discriminació de gènere.
El grup està format per 19 persones que provenim de diferents àmbits. Algunes de les nostres obres són de producció pròpia o altres són adaptacions de poemesi narratives de diferents autors i autores.
La primera obra que vam realitzar es deia El Cuerpo del Delito, l’any 2004. Al 2005 vam representar Poemes Emigrants i al 2007 vam estrenar l’obra La doble cadena humana
Actualment estem representant Rèquiem i comencem a perfilar noves obres.



REQUIEM:
Basat en comptes? Relats?
Barreja de centelleigs del bé únic del que disposem?... o de l'única cosa que ens pertany i que perdem tot just desitjant-la: la vida. La pròpia vida, un legítim reclam que massa sovint i per a la majoria suposa la condemna de “viure doblement tancats”.

REQUIEM:


Perque nosaltres sí creiem que “la vida és com una macedònia” on tots els ingredients son necessaris per igual i és per això que els hem d’anomenar tots, recuperar-los dels marges, travessar segles de prejudicis i desigualtats “sostenida en el desprecio, el maltrato y la violencia”.
La violència que ens converteix en víctimes o botxins, actors i espectadors on l’espant i la paròdia es confonen en un únic reducte: l’espectacle.



No hay comentarios:

 
Contatori per sitocontadores web